Piros gyümölcskrém
A piros bogyós gyümölcsöknek nagyon rövid a szezonja.
Ezért nyáron sok gyümölcsöt fagyasztok le, hogy egész évben csemegézhessünk belőlük. A földieper nagyon meglöttyen, ha kiolvasztjuk, ezért azt turmixolva szoktam lefagyasztani kis dobozokban. A feketeribizli, málna, szeder nagyon jó, natúr. Ezeket aztán egész évben jól lehet használni krémek készítésére, torták töltelékéhez, húsok mellé. Nekem a kedvencem a feketeribizli, imádom a különleges aromáját, a színéért meg egyenesen bolondulok.
A piros gyümölcskrém isteni vitaminbomba az év bármely szakában, mondjuk most a tél végén. Kezdő háziasszonyok nagy sikert fognak vele aratni.
Hozzávalók:
60 dkg vegyes piros bogyós gyümölcs, 1-2 ek méz, kevés kókuszreszelék a díszítéshez
A gyümölcsöt kiolvasztjuk, a mézzel összeturmixoljuk. Én talpas poharakban szeretem feladni, mert így elegáns, gusztusos. A tetejét megszórjuk a kókuszreszelékkel. Könnyű, illatos, látványos desszert.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése