Sertésszűz gombával és brokkolival
Igazi jóféle házi koszt, egy zsúfolt munkanap után is hamar
összedobható. Könnyű és elegáns, vendégvárónak is kitűnő
Hozzávalók 4 személyre: 600g sertés szűz, 600g apró sampion
gomba, 10g vegyes szárított gomba, 1 ek zsír, 3 fej hagyma, 500g brokkoli, só,
színes bors
A szárított gombát 1dl langyos vízbe áztatjuk. A húst
sózzuk, borsozzuk, a forró zsíron többször megforgatva 15-20 perc alatt
megsütjük, kivesszük, melegen tartjuk. A maradék zsíron megsütjük a felszeletelt
hagymát és a gombát, hozzáadjuk a beáztatott gombát a levével együtt és 1-2
perc alatt összeforraljuk. A hagymás gombából 1 evőkanállal össze turmixszolunk
és besűrítjük vele a levét. Közben a rózsáira szedett brokkolit sós vízben 2-3
perc alatt megfőzzük, leszűrjük. A húst felszeleteljük, a gombával és a
brokkolival azonnal tálaljuk. A tetejét szórjuk meg színes borssal.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése