Töltött paprika


Klasszikus kedvenc a paprika-paradicsom szezonban. Frissen is jó, melegítve is, hétköznapra, vasárnapra egyaránt. Ha kész paradicsomlevet használunk, akkor hamar elkészíthető, de ha van időnk, megéri a friss paradicsomot átpasszírozni, a mennyei íz és illat kárpótol a fáradságért. A töltött paprika jó példa arra, hogy bármelyik hagyományos étel elkészíthető paleo változatban is, nem kell semmiről lemondanunk.


















Hozzávalók 4 személyre: 8 db tompa végű tölteni való paprika, 60dkg darált hús, 1ek zsír, 2 fej hagyma, 2 kis cukkíni, 1 csokor petrezselyem, 1 tojás, 1 l natúr paradicsomlé, 2 kk őrölt paprika, só, bors.

A hagymát és a cukkínit egész apróra vágjuk, a zsíron pár perc alatt megpároljuk. A darált húst összedolgozzuk a hagymás cukkínivel, a finomra vágott petrezselyemmel, a tojással, sóval, borssal, majd megtöltjük a paprikákat. A paradicsomlevet sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a fűszerpaprikát és kb. 1 óra alatt megfőzzük benne a paprikákat.